Rio Real Golf Club

Spanje, Costa del Sol

De 18 holes (par 72) golfbaan van Rio Real ligt in een prachtige vallei tussen de Middellandse Zee en de bergen. De Real rivier doorkruist de baan meerdere keren. De baan is niet gemakkelijk, alhoewel de lay-out over het algemeen vlak is.
Om met succes de 11e hole te kunnen benaderen dienen golfers rekening te houden met een ravijn, om de bal zeker op de green te laten landen, en er moet ook nog een rivier worden overgestoken!

De Rio Real is gebouwd in 1965, en ontworpen door Javier Arana. De front 9 is vrij krap, maar het opent achterop, en heeft diverse verhoogde tees. De fairways worden omzoomd door grote bomen. Het bepalen van de afstanden over de ravijnen kan behoorlijk moeilijk zijn, dus men heeft wel een voordeel indien men de baan al diverse keren heeft bespeeld.

De 13e Hole is een mooie par 3 waar je over het water moet slaan. De baan spreid zich uit over een prachtige vallei en heeft een mooie omgeving, een zacht golvend terrein aan de Middellandse Zee. Het is een uitstekende locatie voor diverse golfers, ongeacht de niveaux.
De grote bomen bieden veel schaduw. Men dient voorzichtig te zijn bij de volgende holes, en wel de par 3-6e, waar uw tee-shot bijzonder nauwkeurig moet zijn i.v.m de heuvel aan de rechterzijde, en de 8e waar de verhoogde green wordt bewaakt door grote bunkers, de dogleg par 4 10e, en de spectaculaire 11de en de nieuwe par-3 12e.
En wel zeer bijzonder spectaculair zijn de 4de en 5de holes, net grenzend aan de zee met een prachtig uitzicht op en over  de Middellandse Zee, trouwens de 12e hole is ook een aardige uitdaging, omdat deze omringd word door een grote vijver.

Beschermd door de Sierra Bermeja die 1500 meter hoog is, vormt deze berg een natuurlijke beschutting tegen de noordelijke winden, het gebied heeft een subtropisch klimaat en zelfs de wintermaanden zijn zeer mild, dus bied het de perfecte condities om het hele jaar door te kunnen golfen.