Campo Real Golfe

Portugal, Lissabon

Campo Real (Koninklijk Meadows) is een uitdagende baan, ontworpen door Donald Steel en geopend in mei 2005. De baan op Campo Real is ontworpen met behoud van de oorspronkelijke natuur. Dit werd beschouwd als belangrijk om rekening te houden met de ongelooflijk mooie omgeving. De heuvels rondom vormen een schitterend decor voor vele van de 18 holes.

Bij de out of bounds delen van de baan is het wilde terrein en het natuurlijke gebied gehandhaafd. Veel van de bestaande vegetatie werd hierdoor behouden. Op deze manier worden ook de flora en fauna van het gebied behouden. Als gevolg van de aanzienlijke verandering van niveau van het gebied, zijn er veel spannende shots te spelen op Campo Real. Deze verandering van niveau leidt ook tot de moeilijkheidsgraad van de baan. Echter, vele paden moesten worden aangelegd, zodat golfers kunnen genieten van hun rondje met een buggy.

De greens hebben ook een aanzienlijke golving. De greens zijn gebouwd naar USGA maatstafen om optimale voorwaarden voor groei en snel herstel na regen. Effectieve drainage en irrigatie systemen zijn geïnstalleerd. Er zijn relatief weinig bunkers op de baan, dit heeft te maken met de sterke natuurlijke kenmerken van het gebied.