Palheiro Golf Club

Portugal, Madeira


De baan ligt ongeveer 10 km ten oosten van Funchal met een prachtig uitzicht over de stad en de baai. De 18-holes par 72 baan is ontworpen door Cabell Robinson in 1993 en ligt in het landgoed en park van de Quinta do Palheiro. De fairways bestaan uit Bermuda gras, de greens zijn snel en langs de baan vindt u vele spectaculaire volwassen bomen.
De baan is een waardige uitdaging voor handicappers van elk niveau.

Zeer weinig plaatsen op dit vulkanische eiland langs de Atlantische Oceaan bieden de mogelijkheid voor een golfbaan. Op Quinta do Palheiro heeft golf architect Cabell Robinson in de heuvels van Madeira, met gebruikmaking van de diepe valleien een fantastische  baan ontworpen. Niet al te lang (6086m) en bespeelbaar voor golfers van elk niveau.

Vijf par 3's en 5 par 5's, de langste 529 meter. Nauwkeurige informatie over de waterhindernissen en ligging van de bunkers helpen u om een precies tee shot te slaan en de beste approaches naar de greens.  Palheiro is ontworpen als een continue 18 holes baan, net als St Andrew's, Sotogrande en andere beroemde golfbanen.

Het stijlvolle clubhuis is gebouwd in de traditionele Madeira stijl met lokale baksteen, rode tegels en marmeren terrassen van het Portugese vasteland. De baan is het gehele jaar geopend, beschikt over een goed uitgeruste pro-shop, u kunt er buggy's huren en er is een grill bar. Het clubhuis ligt aan de achttiende green, en biedt een spectaculaire uitzicht over de baai van Funchal.