Benalup Golf

Spanje, Costa de la Luz

De Benalup Golf & Country Club is ontworpen door de Belgische architect Paul Rolin, en is geopend in mei 2001. De Benalup Golf club ligt in een unieke omgeving met schitterend uitzicht over de vallei van La Janda en het Los Alcornocales natuurpark.
Het all-inclusive green fee maakt Benalup Golf & Country Club uniek. De green fee is inclusief een ontbijt, drankjes op de baan, en een 3-gangen lunch en drankjes.

De Benalup Golfbaan is een par 73, waarvan vijf par 5s. De 6073m natuurlijke baan, met diverse meren, is een echte uitdaging voor elk kaliber speler. Spelers met een lage handicap zullen genieten van de technische uitdaging tijdens het spelen vanaf de back tees. De greens zijn groot en bij een aantal holes vrij golvend.
De baan kan worden betiteld als plat, met veel bomen die naast een mooi landschaps-aanzicht bepalen op welke manier men de greens benaderd. De water-hindernissen op de baan spelen een belangrijke rol in de strategie van het spel. Er zijn in totaal 7 meren (die bevinden zich bij de holes 1, 4, 5, 8, 9, 13, 14 en 17). Hole 13, een par 5, is een van de meest spectaculaire holes met een klein meertje vlak voor de green. via de 10e hole, een par 3, kijkt men uit over de gehele La Janda vallei.