Golf Almerimar-2

Spanje, Almeria

Golf Almerimar is een vlakke baan, met brede fairways en grote greens. Het is geopend in 1976, en werd ontworpen door Gary Player en Ron Kirby.
Een mooie locatie die word geaccentueerd door meren en palmbomen op de baan, Almerimar Golf Club hoort bij het AR Almerimar Hotel en bevindt zich 40 minuten van de luchthaven van Almeria.
In 2005 werd de baan uitgebreid met 27 holes. De fairways zijn omringd door grote bomen en de grote greens worden goed onderhouden, zodat men er snel op kan spelen. Er zijn waterpartijen bij de verschillende holes aangelegd. De 100 meter slag over het meer om de par 3 hole 12 te bereiken is een echte uitdaging. De weelderige vegetatie bied een aangename oase-achtige sfeer terwijl men een rondje golf speelt, en de palmbomen en de meren zorgen voor een spectaculaire schoonheid.

De verbeteringen die de baan heeft ondergaan omvatten een nieuwe irrigatiesysteem, een nieuwe vijver op tee 1, de tees en fairways zijn verbeterd, greens zijn vervangen en in omvang toegenomen, de bunkers zijn vernieuwd en een aantal zijn uitgebreid, er bevinden zich bij de holes 5 en 7 nieuwe bunkers, sommige tees zijn verhoogd, en er zijn meer holes bijgekomen. De oefenfacilititeiten zijn sterk verbeterd.