Desert Springs Golf Course

Spanje, Almeria

De Desert Springs golfbaan is de eerste baan in Europa, die in een woestijn is gelegen en voldoet aan de eisen en kwaliteitsnormen volgens de USGA specificaties en die zich voor wat deze betreft kan meten met de bekende golfbanen in de woestijnen van Arizona en Californië. 

De baan biedt een onvergetelijk uitzicht en het spelen op deze baan is zo speciaal dat gezegd kan worden dat niet alleen woestijn golf, maar ook het golfspel in het algemeen in dit deel van Spanje naar een nieuwe dementie is gestuwd. We hebben een baan ontworpen waar volgens Peter McEvoy, elke speler van pro tot amateur, kan genieten van het spel.

"We hebben de fairways groot gehouden, zodat ook een minder ervaren speler kan genieten van zijn spel en zo nodig verbeteringen hierin kan aanbrengen en tussentijds kan genieten van het ontzagwekkende uitzicht en landschap van de Desert Springs golfbaan". Elke hole heeft diverse hindernissen waar gebruik van kan worden gemaakt zoals: de waterbronnen, de watervallen, droge rivierbeddingen, rotsgebieden en cactussen. De bunkers zijn strategisch aangelegd om ook de vaardigheid te testen van de "long hitters" bij de afslag vanaf de championchip tees.