La Manga Golf Club

Spanje, Costa Calida (Murcia)

De La Manga Golf Club is zeker een van Europa's mooiste golf bestemmingen met 3 championships banen, elk met een eigen onderscheidende stijl en terrein.

South Course

De La Manga South-Course is in 1971 ontworpen door Robert D. Putman, en later in 1992 geheel gerenoveerd door Arnold Palmer.

De belangrijkste wijzigingen zijn, dat er meer waterobstakels zijn aangelegd om het effect van het spel te beïnvloeden, en meer bomen geplant, die ook van invloed zijn op de algehele strategie van het spel op de baan. In combinatie met het opnieuw positioneren van een aantal tees, zorgen deze verbeteringen voor een moderne golfbaan met een lay-out, die ook voor de lage handicappers zeer interessant is.
The South is de klassieke championships baan van de La Manga Club en is waarschijnlijk een van de eerlijkste banen die men kan vinden. Op 6499 meter van de witte tees, en ondanks haar naam als top-championshipsbaan, is de South Course ook een grondige test voor spelers van welk niveau dan ook, dus voor de beginnende spelers tot en met de spelers met een betere handicap.

Gelegen in het centrum van de vallei, de fairways omgeven door grote palmbomen en water-hindernissen. Op de 15e en 18e hole, van de South Course wordt u geconfronteerd met enkele verborgen gevaren. De vele strategisch geplaatste waterpartijen en bunkers zullen ieder eigenzinnig shot bestraffen.

De “front 9” is bijzonder zwaar, met twee par 3’s van meer dan 200 meter, een aantal enorme par 4’s welke een accurate drive vereisen tussen de meren en de bunkers. De “back 9”, hoewel korter, heeft een aantal intrigerende dogleg holes. Bijzondere aandacht vereisen zowel de 11e als de 12e hole, men dient hier de juiste club te kiezen om de greens over het water te bereiken.
Het grote kale gebied op de 14e geeft de meeste spelers iets om over na te denken, en wordt gevolgd door de par 4, 15e, die volledig gerechtvaardigd een “stroke-1” beoordeling meekrijgt.

De nieuwe beek die grenst aan de 16e green komt uit op een ook nieuw aangelegde vijver, die aan de voorzijde van de green ligt, en eist van alle spelers 100% concentratie. De par 5, 18e hole, met water hindernissen aan beide zijden van de fairway en waar zich ook nog een ravijn bevind om de green goed af te schermen, is een behoorlijk harde noot om te kraken.

De South Course is het centrum van vele grote professionele toernooien, zoals:
De Spaanse Open (zowel voor dames als heren),
PGA Championships
Europese Tours.

Daarnaast blijft het voor ondernemingen de favoriete locatie voor het organiseren van zakelijke evenementen.
Er zijn gekwalificeerde scholen, voor zowel heren als dames'

North Course

Deze is ook ontworpen door Putman, en heeft recentelijk een algehele renovatie ondergaan, onder de algemene verbeteringen heeft men meer interessante en beweeglijke greens gecreëerd. De baan is heuvelachtiger dan de South, en biedt een andere, maar niet minder uitdagend rondje golf. De baan baseert zich op accuratesse in plaats van lengte, een extra uitdaging zijn de barrancas geulen die zich een weg zoeken door het midden van de baan.

West Course

Deze door Dave Thomas ontworpen baan, bevind zich te midden van een pijnbomen bos. Hierdoor dient men de elevatie van de slagen goed in de gaten te houden. Dit is een bedrieglijke baan, waar men van tijd tot tijd te maken krijgt met blinde slagen, en waar een strakke front 9 in contrast staat met een uitdagende back 9.