Oliva Nova Golf Club

Spanje, Costa Blanca (Alicante)

De Oliva Nova golfbaan ligt op loopafstand van het Oliva Nova Hotel en is ontworpen door Severiano Ballesteros. De club bezit een 50 hectare groot gebied welke reikt tot aan de kust, hierop bevind zich een 18 holes baan en een 5 holes par 3 baan. Er zijn oefen greens en een driving range. De lengte van de 6270 meter lange par 72 baan begint vanaf de “back markers”.

De baan is uitgeroepen tot het beste ontwerp van SÈVE, met waterpartijen op de 15e en 18e hole. Omdat het korte, middellange en lange holes heeft en tevens links en rechtshandige dogleg fairways is de baan een ware test voor alle golfers.
De Oliva Nova baan was op 4 achtereenvolgende gelegenheden de gastheer van de Peugeot Oki Spaanse Nationale Kampioenschappen en is constant bezig om aantrekkelijke en prestigieuze golf-evenementen naar zich toe te trekken. Het baan record is momenteel in handen van Miguel Angel Jiminez toen hij de 18 holes in januari 1999 tijdens de Peugeot Oki Spaanse nationale kampioenschap met 63 slagen (9 onder par) op zijn naam bracht.