PortAventura Golf Club-Central

Spanje, Costa Dorada

De PortAventura Golf is een nieuwe en luxe sport complex dat zich bevind aan de rand van de Middellandse Zee en grenst aan Port Aventura in de buurt Salou. Er zijn drie nieuwe golfbanen, waarvan twee zijn ontworpen door Greg Norman en de andere baan door Green Project.

Dichtbij het Sequia Major, die door de Catalaanse regering als een bijzondere waardevol natuurgebied is bestempeld vanwege zijn grote ecologische waarde, voor zowel de flora en fauna, en met name met betrekking tot de vogels en vissen.

Central-Course: een 2595m lange 9 holes, par 35.
Designer: Greg Norman

De baan ligt op de flank van een heuvel, die van hieruit leidt naar het hoogste punt van de omgeving, en is omringd door olijf-en johannesbrood bomen.

De baan bevat gerestaureerde archeologische structuren en bestratingen, het geheel geïntegreerd in baan om het zo zijn eigen unieke karakter te laten weergeven. Dit alles word nog aangevuld met geconserveerde herontdekte stenen terassen. die zich als witte stippen verstrooid over de baan bevinden.
De baan is voor elk niveau speler comfortabel te bespelen, en er worden geen buitensporige eisen voor wat betreft de afstand verlangt.