Peralada Golf

Spanje, Costa Brava (Gerona)

De baan ligt in het het hart van Emporda, 10 minuten verwijderd van de zee en de Franse grens, de Peralada Golfbaan is een 18 holes par 71, samen met een 9 holes pitch en putt, putting-en chipping greens, en een driving range.

De baan is ontworpen voor golfers van diverse kalibers. De baan is perfect geïntrigeerd in het landschap, er word sterk rekening gehouden met de zorg voor de natuur en haar omgeving. Tijdens uw ronde ziet u allerlei soorten watervogels, roofvogels en een grote variëteit aan planten, inheemse dieren en andere interessante soorten die zich aangepast hebben aan de omgeving. 

De Peralada Golf Club is de eerste golfbaan in Europa die in aanmerking kwam voor een Europees EMA-EU milieu-beheersysteem certificaat (eco-management en beheer).

De baan is vrij vlak met meren, oevers en bomen, en is geschikt voor elk soort speler. In 1993 werd de baan geopend, en werd direct meerdere keren als een van de beste aangewezen van de Costa Brava. Er werden op deze locatie diverse wedstrijden en toernooien van hoog niveau georganiseerd, zoals het Catalonia Open 95 en de toelatingseisen voor de PGA Pre-Qualifying School en de Seniors Qualifying School.