Andratx Golf Club

Spanje, Mallorca

De baan van de Andratx Golf club is vanaf de 1e tee tot en met de 18e green voor elk handicap niveau een echte uitdaging. Op de baan bevinden zich 7 strategisch geplaatste water-hindernissen en de baan heeft 43 witte zand bunkers. Er staan staan muren van Mallorquin, zowel nieuw als gerestaureerd, die typerend zijn voor deze omgeving.

De baan wordt geïrrigeerd met gerecycled water, en natuurlijk regenwater uit een eigen reservoir. De 6de hole (stroke-index 1) ligt meer dan 600 meter bergop. De green met links en rechts diepe bunkers, in combinatie met een prachtige waterval, de sterk hellende green maakt van deze hole een echte uitdaging.
Vanaf de 8e hole heeft men een adembenemend uitzicht op Camp de Mar met op de achtergrond de Middellandse Zee. Een versnelde drivershot naar de afdaling van de fairway maakt het tweede shot makkelijker naar de green word met een water-hindernis aan de linkerzijde.
De 14e hole (een par 4) en 15e hole (een par 3) zien er vrij onschuldig uit, maar de kleinste afwijking naar links of rechts heeft een fatale uitwerking. De 18e hole is spectaculair.

Het Royal Dorint Hotel wacht op de drive naar links en naar rechts, houdt u rekening met de snelweg tijdens de drivershot. Aan de linkerkant van de baan bevinden zich water-hindernissen en het clubhuis en de 19e hole grenst aan de green. Achter de green bevind zich een diepe bunker die elke bal opvangt welke te ver geslagen word. Als men de bal te kort slaat beland deze in het water aan de voorzijde van deze hole. Twee controleurs patrouilleren op de baan om het tempo van het spel in de gaten te houden.