Finca Cortesín Golf Club

Spanje, Costa del Sol

De Finca Cortesín Golf Club is geopend in oktober 2006. De baan ligt in  het district van Casares halverwege Marbella en Sotogrande.

Deze fantastische locatie biedt een spectaculair uitzichten over de Middellandse Zee en de Afrikaanse kust. De baan is ontworpen door Cabell Robinson. Dit betekent dan ook dat de fairways niet omzoomd zijn door gebouwen.

De lengte van deze par 72 baan is vanaf de back tees bijna 7 km, een van de langste banen in Europa. Er zijn vijf par 3's, acht par 4's en vijf par 5's. De belangrijkste kenmerken van de baan zijn de lengte en de grote verscheidenheid aan natuurlijke vegetatie waaronder olijfbomen en kurkbomen.

De technisch aspecten en kenmerken:  Bermuda 419 Grass. De fairways zijn zeer breed (tot 50 meter.),De bunkers zijn prachtig vormgegeven en gevuld met wit marmer zand. De Tee boxen zijn van zeer hoge kwaliteit (elke hole heeft verschillende tee-platforms, en zijn stuk voor stuk in perfecte staat). De greens zijn werkelijk fantastisch. Op de Finca Cortesin vindt u tevens ook een Jack Nicklaus golf akademie.

Deze leermethode is ontwikkeld door Jack Nicklaus, een prettige en persoonlijke manier van golflessen, gebaseerd op het afstemmen van de individuele swing van en met de speler. Het Club Huis en de overige sportaccommodaties en diensten zijn alle van een uitzonderlijk niveau.