Quinta do Lago Golf Club -South & North Course

Portugal, Algarve

De twee 18 holes banen op Quinta do Lago bieden verschillende uitdagingen. Het terrein is hetzelfde voor beide banen, gebaseerd op Algarvean zandige bodem bedekt met pijnbomen, heide, brem en veel mooie wilde bloemen. De grote greens zijn in principe van Kruipende Bentgrass. De fairways zijn Bermuda. Het terrein is licht glooiend en verscheidene meren functie in het spel van elke baan. Het bunkeren is uitstekend. De lay-outs voor een test voor spelers van alle niveaus vermogen - het teken van de grote golfbanen.

Quinta do Lago South Course

Ontworpen door William Mitchell, ligt de 6488 meter par 72 kampioenschap baan in glooiende heuvels en bos en is zeven keer gastheer van het Portugees Open geweest. Een werkelijk schitterende baan ideaal ontworpen voor het testen van de scratch golfer, het kan ook worden genoten door de handicap golfer. De lay-out is voorstander van de lange huurmoordenaar maar correcte plaatsing van de opnamen is nodig om goed scoren. Strategische bunkeren, incidenteel watervlakken en grote, voorgevormde greens zijn de belangrijkste uitdagingen. De ondertekening is de prachtige hole par 3 15e met een lange uitvoering (190 meter) over een groot meer met een goed bewaakte groene ingesteld onder pijnbomen. De 8e, 10e en 18e zijn uitstekend, testen par 4s voor lage handicap spelers op deze schilderachtige natuurlijk dat een plezierige ervaring voor spelers van alle normen. Dit is een baan die nauwkeurigheid van uw club selectie eist want de greens zijn erg breed en lang.

* Nominaal Nummer 6 in Portugal door Golf Digest Magazine (USA), april 2005
* Nominaal Nummer 8 in Portugal door Golf Digest Magazine (USA), oktober 2003

Quinta do Lago North Course

Gelegen naast het natuurpark Ria Formosa, deze 6.000 meter par 72 baan was mede-ontworpen door William Mitchell en Joseph Lee. Deze baan begint met een zacht-looking downhill tee shot, maar laat je niet voor de gek houden want deze baan is een stijve test voor elke golfer. In wezen dezelfde stijl als de Quinta do Lago South, de Noord-baan is opmerkelijk voor haar vier fijne par 5 holes en doglegs waarvan de nauwkeurigheid van de tee vereist is. Het lastige afdaling par 3 op de 14e met de green verdedigd door bunkers aan weerszijden is een uitstekende uitdaging. Een majestueuze 480 meter par 5 holes afwerken vraagt om een schijf over een meertje en tussen fairway bunkers voor het instellen van de ideale tweede schot, met de aanpak van een forse stijging naar de green. Vanwege de lange wandelingen van sommige holes tussen de greens en tee's, wordt voor sommige mensen het gebruik van een buggy aanbevolen.