Ca s Comte Petit Hotel

Spanje, Mallorca

Het Ca s Comte Petit Hotel bevind zich in het huis van een voormalige edelman uit de XVIII eeuw (Het was een gedeelte van het Ayamans paleis,) en heeft slechts 8 kamers, elk individueel ingericht met traditionele meubels uit Mallorca. De originele elementen en de architectuur van de XVIII eeuw zijn, na restauratie, bewaard gebleven in dit hotel.
Het hotel ligt in de regio Raiguer in het noorden van Mallorca en aan de voet van het Serra de Tramuntana gebergte en aan het centrale plein in het dorp Lloseta, tussen de kerk en het Ayamans paleis. Dit is een ideale plek om een paar dagen door te brengen en om kennis te maken met het andere Mallorca. De dichtstbijzijnde golfbaan ligt op 30 km van Ca's Comte (ongeveer 20-30 minuten).


De Raiguer regio is gelegen in het oostelijke deel van het eiland Mallorca, tussen de Serra de Tramuntana gebergte, en de Pla vlakte. Dankzij haar geografische ligging behoort het op het eiland tot de meest aantrekkelijke regio's. Deze regio staat bekend om zijn handwerk zoals aardewerk, wijn, schoeisel, glas. Omdat dit vroeger een van de dichtstbevolkte gebieden van Mallorca was, is het een regio met een groot historische erfgoed.

Het hotel ligt 35 km van het vliegveld Palma (30-35 minuten).