Villa le Maschere

Italië, Toscane

Villa Le Maschere is gebouwd in de tweede helft van de zestiende eeuw door de familie Bettini en werd later overgenomen door de Florentijnse Gerini familie, die de villa hebben vergroot en geherstructureerd en het park nieuw aangelegd met een Italiaanse stijl tuin.

Aan het eind van de zeventiende eeuw is de villa gerenoveerd door Giovanni Battista Foggini, hoofd architect en beeldhouwer aan het hof van de Grandduke van Toscane Cosimo III de 'Medici. Beroemdste werken van Foggini zijn onder meer beelden in de kerken van de Carmine en Santissima Annunziata in Florence, maar hij was ook verantwoordelijk voor renovaties op vele Florentijnse paleizen waaronder de grote trap in het Palazzo Medici-Riccardi.

In de 18e en 19e eeuw werd de Villa Le Maschere beschouwd als een van de mooiste Toscaanse villa's. Le Maschere was een favoriete stop voor de pausen (Pius IX in 1857), vorsten (Carlo Emanuele IV koning van Sardinië in 1801, koning Carlo Felice in 1821), evenals vele bekende edelen en kunstenaars.