Vesper Golfhotel, Westfalen

Duitsland, Nordrhein Westfalen

Gebouwd in de 17e Eeuw werd het kasteel Frielinghausen in de jaren '30 van de vorige eeuw door George Vesper gekocht. In 1965, in de derde generatie, nam Hans-Georg het hotel over en hij begon  in 1978 een golfbaan op zijn weiden en heuvels te bouwen.
Met dit idee, veranderde het gezicht van het oude herenhuis en zijn omgeving: De hoeve werd in de komende jaren geleidelijk volledig getransformeerd. In 1980, in de lokalen van de rechtbank, was het eerste clubhuis van de jonge golfclubs Juliana gevestigd.
Intussen beschikt het Golf Hotel over 67 kamers (132 bedden). Het in 2002 volledig gerenoveerd clubhuis herbergt de golfers voor twee golfbanen - de Golf Club Felderbach werd opgericht in 1996. In de directe omgeving van het hotel zijn nu 44 fairways omgeven door een prachtig landschap, met inbegrip van de openbare golfbaan Mollenkotten.

Gastvrij personeel, verzorgde kamers en een heerlijk terras om na een rondje golf even bij te komen. Het ‘’oude vakwerk huis’’ herbergt kamers in landhuissfeer. Houten balken doorkruisen de muren, de kamers zijn ruim en de badkamers verzorgt. Vesper ligt in het plaatsje Sprockhövel (Wuppertal / ca. 1 uur van Arnhem). Tip van ons: neem een buggy, want beide banen kennen veel hoogte verschillen, een aantal  lange stukken tussen de holes en u vindt vooral op Felderbach vrijwel geen vlakke hole. De banen zijn echter spectaculair, met ongekende vergezichten en prachtige natuur. Absolute aanrader!